Ravintoneuvonta


Onko koirallasi iho-ongelmia, allergioita, allergian kaltaista oireilua tai muita ruokintaan liittyviä haasteita?
Haluatko aloittaa raakaruokinnan, mutta et tiedä, mistä lähteä alkuun?

Vai oletko kenties aloittanut raakaruokinnan, mutta haluat varmistaa, että koirasi saa tarjoamastasi ruuasta kaiken tarpeellisen?

Koira on lihansyöjä, joka tarvitsee ravinnokseen lajityypillistä ruokaa pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana. Koiralle lajityypillinen ruoka tarkoittaa raakaa, eläinperäistä ruokaa, eli lihaa, rasvaa, luita ja sisäelimiä. Oikein koostetusta, lajityypillisestä ruokavaliosta koira saa tarvitsemansa ravintoaineet ja voi hyvin. Luiden ja lihaisten luiden avulla tarjoat koirallesi luontaista tekemistä ja virikkeistämistä pureskelun kautta. Pureskelu rauhoittaa koiraa, joten luiden tarjoaminen koiralle voi myös tasapainottaa koiran käyttäytymistä.

Tassuterapeutti tarjoaa ravintoneuvontaa ja ravintoterapeutin palvelut koirasi ruokinnan ja hyvinvoinnin tueksi.

Jotta koirallasi olisi parempi olla - Ota yhteyttä!

RAVINTOTERAPEUTTI (verkkokonsultaatio)

Ruokavalion suunnittelu (terve aikuinen tai pentu)

 • esitietolomake
 • alkukartoitus verkossa (kesto 1 h)
 • seurantatapaaminen verkossa noin kuukauden kuluttua alkukartoituksesta (kesto 45 min)
 • kirjalliset ohjeet sähköpostitse
 • alkukartoituksen ja seurantakäynnin välissä seurataan ruokavaliomuutoksen etenemistä sähköpostitse noin kerran viikossa

Hinta: 195 € (sis. alv 24 %)

Maksutavat: Lasku, maksuaika 14 vrk.

Palvelu kattaa terveen, aikuisen koiran tai pennun ruokavaliomuutoksen suunnittelun. Ennen ensimmäistä tapaamista lähetän asiakkaalle esitietolomakkeen, jossa kyselen koiran taustatietoja. Kun asiakas palauttaa esitietolomakkeen, sovitaan samalla aika alkukartoitustapaamiselle. Alkukartoituksen jälkeen laadin asiakkaalle kirjalliset ohjeet, joiden avulla ruokavaliomuutoksessa päästään alkuun. Seurantatapaamisessa käydään läpi ruokavaliomuutoksen tilanne ja mahdolliset muutostarpeet ruokavalioon.


Erityisruokavalion muutoksen suunnittelupaketti (terveysongelmat ja erityisruokavaliot)

 • esitietolomake
 • alkukartoitus verkossa (kesto 1 h)
 • ensimmäinen seurantatapaaminen verkossa noin kuukauden kuluttua alkukartoituksesta (kesto 45 min)
 • toinen seurantatapaaminen verkossa noin kuukauden kuluttua edellisestä seurantatapaamisesta (kesto 45 min)
 • kirjalliset ohjeet sähköpostitse
 • alkukartoituksen ja seurantakäyntien välissä seurataan ruokavaliomuutoksen etenemistä sähköpostitse noin kerran viikossa

Hinta: 280 € (sis. alv 24 %)

Maksutavat: Lasku, maksuaika 14 vrk.

Useimmat terveysongelmista kärsivien koirien ruokavaliomuutoksista edellyttävät ratketakseen useamman tapaamisen. Tällöin helpoin tapa on valita Erityisruokavalion muutoksen suunnittelupaketti, joka sisältää esitietolomakkeen, alkukartoituksen (1 h) ja kaksi 45 min seurantatapaamista. Kaikki tapaamiset ovat lähtökohtaisesti verkossa. Kuopion alueella osa tapaamisista voidaan sopia erikseen kasvokkain tapahtuviksi. Tapaamisten lisäksi pakettiin kuuluvat kattavat kirjalliset ohjeet, jotka lähetän sähköpostitse.


Lyhyt seurantatapaaminen verkossa

 • tapaaminen verkossa, kesto 30 min
 • kirjalliset jatko-ohjeet sähköpostitse

Hinta: 50 € /30 minuuttia (sis. alv 24 %)

Maksutavat: Lasku, maksuaika 14 vrk.

Lyhyt seurantatapaaminen soveltuu esimerkiksi tilanteeseen, jossa asiakas haluaa keskustella tarkemmin jostain ruokavaliomuutokseen liittyvästä aihealueesta tai ruokavalioon halutaan tehdä pieniä muutoksia.


RAVINTONEUVONNASSA HUOMIOITAVA


Koska ravinto ei ole lääkinnällistä hoitoa, ravintoterapia ja ruokintaohjeet eivät korvaa tai sulje pois mitään lääkitystä tai hoitoa. Tassuterapeutti ei anna koirallesi diagnoosia eikä määrää lääkinnällistä hoitoa. Mikäli koirallasi on jokin elimellinen sairaus, ota yhteyttä myös koiraasi hoitavaan eläinlääkäriin.

Ravintoneuvonta ei sisällä ruokia, ravintolisiä tai muuta suosituksiin mahdollisesti liittyviä tukihoitoja.

Raakaruokinta ja lajityypillinen ruokinta eivät ole tae koiran hyvinvoinnista ja terveydestä. Jokainen koira on yksilö, joka reagoi ruokavaliomuutoksiin omalla, yksilöllisellä tavallaan. Vastuu koiran hyvinvoinnista on aina omistajalla, huolimatta siitä, mitä ruokintatapaa käytetään tai mikä rotu on kyseessä. Koiran hyvinvoinnin tarkkailussa hyviä mittareita ovat ruokahalu, ulosteen laatu, paino, turkin kunto sekä käyttäytymisen muutokset.

Mikäli koirasi hyvinvointi tai käyttäytyminen muuttuvat huonompaan suuntaan konsultaation jälkeen tekemisesi muutosten myötä, ota välittömästi yhteyttä, jotta ruokavaliota voidaan kehittää paremmin koirallasi sopivaksi.

Esitietolomakkeen palauttamisella asiakas sitoutuu ostamaan tilauksen yhteydessä sovitun palvelun, joka suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.